Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Над 10 000 лева са дарени на място в БЧК в Добрич, един дарител е дал 5000 лева

БЧК преустанови от днес набирането на материални дарения. Към момента финансовите дарения продължават да се набират.

Днес приключи събирането на материални дарения за пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия в структурите на БЧК, включително и в Добрич. Това съобщиха от хуманитарната организация. От централата й информираха, че е получена информация от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и националните дружества в засегнатите от бедствието страни, че към момента финансовите дарения са приоритет. В тази връзка БЧК преустанови от днес набирането на материални дарения. Към момента финансовите дарения продължават да се набират.

До днес сме направили над 100 кашона, които са с размери 60х60х40 см. С тях изпращаме всичко онова, което беше събрано като дарения – нови нехранителни стоки - завивки, дрехи, обувки и др., обясни директорът на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов.  По думите му кампанията е много сериозна и много хора се включват.

Опаковането в кашони продължава и всичко се изпраща в централния склад на БЧК, откъдето тръгва към нуждаещите се.

Събирането на парични дарения продължава. Голяма част от тях постъпват по банков път и към момента д-р Еринозов не може да посочи каква е стойността на дарените от хора от област Добрич средства.

На място в местната централа на БЧК обаче са предоставени с договори за дарения над 10 000 лева, от които фирма от Добрич е дарила около 5000 лева лични средства. Същата фирма е превела и миналата година 5000 лева в подкрепа на украинските бежанци. Другите дарители, които идват на място, предоставят дребни суми – 50, 100, 150 лева. Прави впечатление, че даряват хора, които разполагат с малко, пазаруват в евтини магазини и купуват евтини неща. Не са хора с големи възможности, но все пак даряват, защото искат да помогнат на хората, които се нуждаят от подкрепа в този момент.

c